perjantai 4. helmikuuta 2011

Aamupalamuffarit

Treffasimme tänään siskon kanssa aamupalan merkeissä. Tarjolla oli nokkosteetä, tuorepuristettua appelsiinimehua, hedelmiä, siitake-kikhernemunakasta ja kylmäsavutofua sekä muffareita. Tarjoilu oli ehkä hieman ylimitoitettu, allekirjoittanut on samalla tankkauksella matkassa edelleen.

Koetin eilen miettiä aamupalalle sopivaa, ei-niin-makeaa muffinssiohjetta ja päädyin lopulta alla olevaan sekoitukseen.
Näiden söpöjen paperisten vuokien pohjaan tarttui hieman taikinaa vaikka herkut olivat muuten kypsiä, eli tällä ohjeella tehdyt muffarit kannattaa paistaa vaikkapa silikonivuoissa.


4 dl sämpyläjauhoja
2 dl kninoahiutaleita
2 tl soodaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
2 prk (à 125 g) Alpron uutta kuitujogurttia
0,5 dl omenahilloa
(rusinoita, pähkinöitä tms.)
tarjoiluun margariinia tai hilloa

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää jogurtti ja omenahillo ja halutessasi rusinat ja/tai rouhitut pähkinät. Miksaa massa tasaiseksi. Täytä vuoat puolilleen (ohjeesta tulee n. 12 kappaletta) ja paista muffareita 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti