sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Matkakuumetta

Vaikka ainakin muutaman työkaverini mielestä olen hehkuttanut tulevaa matkaani ehkä liiankin kanssa, en ole vielä ehtinyt kirjoittaa siitä mitään. Kymmenen nukutun yön jälkeen suuntaamme nimittäin perheeni kanssa lähes kahdeksi viikoksi Sri Lankaan. Isoasiskoani ja minua lukuunottamatta muut matkalaiset ovat vierailleet tuolla Intian eteläkärjestä löytyvällä saarella aikaisemminkin, joten kertomuksista ja valokuvista on saanut jonkinlaisen käsityksen maasta ja tavoista. Ihme kyllä, syömiseen liittyvät asiat allekirjoittanut on jostain syystä onnistunut ohittamaan.

Ilmastonalan suomien etujen (hedelmiä, mausteita, teetä) ja paikallisten uskontojen (buddhalaisuus ja hindulaisuus) johdosta monipuolista kasvisruokaa pitäisi olla melko helposti saatavilla. Vaikka olen välillä uhkaillut eläväni pelkällä kookosvedellä — tuo herkku kun on takuulla tuoretta ja hinta vain murto-osa täällä myytäviin tölkkeihin verrattuna — varasin lentoja ja saarensisäisiä matkoja ajatellen mukaani Vegetukusta saatavia Organic Food -patukoita. Kaapista löytyisi myös avaamaton paketti FemiSoyaa, ehkä pakkaan senkin mukaan; tiedä vaikka puuronkaltaisen mössön akuuttia kaipausta esiintyisi.

Toivon toki pääseväni maistamaan tuoreiden hedelmien lisäksi myös srilankalaisia lämpimiä ruokia. Paikallisen oppaamme Sanjeewan avustuksella löydän varmasti vegaanista sapuskaa. Nopealla googlauksella löysin tutustuttavaksi muutamia paikallisia kasvisreseptejä. Ehkäpä kokeilen jotain niistä pahimpaan matkakuumeeseeni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti