sunnuntai 1. elokuuta 2010

Hitaan vapaapäivän nopeasti valmistuva aamiainen

Vapaaseen sunnuntaiaamuun kuuluu ehdottomasti pitkä aamiainen Hesarin kera. Pitkitän aamiaista mieluummin syömis- kuin valmistamispäästä, joten tänään lautaselle pyöräytettiin kikhernepaistokas (joka on riittävän energiarikas pitämään nälkää loitolla aina myöhäiselle lounaalle). Jälkiruoaksi tämän kesän lempihedelmäsalaattia, eli luumuja, banaania ja vadelmia, nam!

1,25 dl gram- eli kikhernejauhoja
1 tl spicy grill -maustetta (Vantastic foods)
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl kasvisliemijauhetta
2 rkl X-tran tai Plamilin majoneesia
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
1,5 dl kivennäisvettä

pilkottua tomaattia, sinappia ja ketsuppia

Laita paistinpannu kuumenemaan rasvan kera. Sekoita sillä aikaa kuivat ainekset, lisää pieneksi silputtu aurinkokuivattu tomaatti sekä kivennäisvesi ja vispaa tasaiseksi massaksi. Kaada massa paistinpannulle. Paista muutama minuutti molemmin puolin. Nosta paistos lautaselle, heitä väliin mausteet ja tomaatit ja käännä paistos kahtia.

Gramjauhojen käyttöön paistokkaassa innoitti Inna Somersalon kirja Yllin kyllin herkkuja. Mausteita voi tietysti soveltaa oman maun mukaan, mutta niitä kannattaa käyttää; ainakin omille makunystyröille puhdas gramjauhon maku on hieman liian voimakas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti