torstai 26. elokuuta 2010

Herukkapiirakka

Punaherukoita tuli viikonloppuna poimittua yli äyräiden; mehut mahtuivat pakkaseen juuri ja juuri, hillosta osa jäi ilman pakastuspaikkaa. Uunipeltien kokoiset piirakat ovat kätevä tapa saada isompikin marjamäärä kerralla käyttöön. Sisko tekee samalla ohjeella puolukkapiirakkaa, joten mikä tahansa kirpsakka punainen marja käy!



150 grammaa margariinia
1,5 dl sokeria

2 dl saksanpähkinärouhetta
2 dl vehnäjauhoja
1-1,5 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta

1-1,5 dl vettä

6 dl sokeroitua punaherukkasurvosta
(1 rkl perunajauhoa)

kauravaniljakastiketta tarjoiluun



Sulata rasva. Vispaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa. Sekoita isossa kulhossa pähkinärouhe, jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa sekaan margariini-sokerivaahto. Lisää vettä tarpeen mukaan. Pohja saa jäädä pehmeän "vaahtomaisen" oloiseksi.

Kaada taikina paistopeltille. (Rasvaa tarvittaessa paistopelti ennen kuin levität sille pohjataikinan!) Jos marjasurvos on kovin mehukasta, siihen kannattaa sekoittaa ruokalusikallinen perunajauhoa imemään ylimääräistä kosteutta. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtynyt piirakka vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti