perjantai 25. toukokuuta 2012

Eilisen synttäritarjoilut sekä 11 kysymyksen haaste

Eilen pyörähti taas uusi lukema ikämittariin. Pidin perinteiset kahvitukset oikeana päivänä, vaikka keskelle viikkoa osunut aika vähän verottikin kävijöitä. Ruoka oli kuitenkin hyvää ja sitä oli riittävästi. Kiitos ihanille vieraille käynnistä! 


Salaatti mm. mung- ja härkäpavuista sekä purjosta.

Palttoon nappeja päällysteenään Tartex-tahnaa, Cariart-merilevähelmiä, pikkutomaatteja, kurkkua sekä persiljaa ja basilikaa. Takana näkyvät myös kaura-suklaa-kahvipallerot.

Pottusalaatti sinappisilla mausteilla.

Täytekakkuna toimi Yllin kyllin herkkuja -kirjan suklaatryffelikakku. Vaihdoin vain täytteen vadelmahillon kaapista löytyneeseen lakkahilloon. Toimi!

Mustikka-sitruuna -muffarit. Näiden kreemistä tuli ehkä hieman liian kovaa, mutta hyvin nopeasti katosivat nämäkin parempiin suihin.
 

Sain muuten Veikeän Verson Paulalta kysymykset blogistanissa pyörineeseen 11 kysymyksen haasteeseen. Tässäpä minun vastaukseni Paulan kysymyksiin. Koetan keksiä omia kysymyksiä ja muutaman haastettavan tässä vielä ennen joulua.


1. Mikä sai sinut tänään iloiseksi? Mikäs muukaan kuin ruoka! Pomo osti meille Pommac-mehujätskejä töihin..
2. Mitä olisit jos voisit olla mitä tahansa? En nyt tällä hetkellä haluaisi teleportata itseäni minnekään sillä lähden tunnin päästä katselemaan muotinäytöstä, jota odotan kovasti. Matkasuunnitelmia kyllä riittää tulevaisuuden varalle; ainakin Oslossa ja Tallinnassa olisi tarkoitus käydä ennen syksyä.
3. Mitä teet (kesä)lomalla? Olemme pyöräilemässä avopuolisoni kanssa vanhempieni luokse Pohjanmaalle. Takaisin tulemme todennäköisesti junalla, matkaa on yhteen suuntaan nimittäin yli 400 kilometriä eivätkä satulallaistumislihakseni ole vielä 800 kilometriin vaadittavaa luokkaa. Eivätkä kyllä ehkä muutkaan lihakset... Tarkoitus olisi myös käydä katselemassa keikkoja, pelailla jalkapalloa ja syödä mahdollisimman paljon ulkona, kirjaimellisesti.
4. Paras ekotekosi/ -vinkkisi? Koen, että vegaanisesti syöminen on aika hyvä ekoteko jo itsessään. Ja myös se, ettei täytä jääkaappia pullolleen ja unohda ostaneensa ruokia ennenkuin ne liikkuvat kaapista ulos omin voimin.. Aina lukiessani uutisia ruoan poisheittämisestä jaksan hämmästellä niitä määriä! Jos ruoka on kerran liian kallista, kannattaisiko ostaa vain sellaista, mikä tulee oikeasti syötyä?
5. Mikä on ruokabravuurisi? No jaa, tätä pitäisi varmaankin kysyä joltakulta muulta. Saan kyllä usein kehuja tarjottavistani, muttei minulla ole mitään omaa salaista reseptiä, jolla aina räjäytän vieraitteni makuhermoja :D
6. Mitä tarjoat yllätysvieraille? Kahvia tai teetä.. Ei meillä erityisesti ole mitään vierasvaroja jemmassa. Tarjotaan sitä, mitä löytyy.
7. Tunnetko itsesi aikuiseksi? En todellakaan! Juuri eilen fiilistelin, että mä oon sitten ehkä kuusikymppisenäkin vielä tyttönen joka ostaa ilmapalloja syntymäpäivilleen!
8. Mikä on itsellesi läheisin taiteenlaji? Taide on minulle käsitteenä vähän vaikeasti sisäistettävä. Vaikka nauttisin mielettömästi jostakin musiikista, en ajattele että onpa tässä nyt hyvää taidetta. Eniten tulee ehkä töiden takia fiilisteltyä ihan käyttötavaraa, joka on sekä toiminnallista että esteettistä. Taidetta se on kai sekin?
9. Mitä jääkaapista/ kuiva-ainekaapista täytyy aina löytyä? Mitään ei ole pakko löytyä, mutta kiva olisi, jos jotain löytyisi.. Meidän vakiokalustoomme kuuluu jääkaapissa porkkanat (itselle ja pupulle), kahvi, pähkinät ja vaihtuvat maustekastikkeet ja -tahnat. Kuivakaapista ja ikkunalaudan lasitölkeistä löytyy yleensä aina ainakin papuja, linssejä, jauhoja ja muita viljatuotteita, kookosmaitoa, tomaattimurskaa ja mausteita.
10. Viimeisin näkemäsi elokuva? Elokuvissa Battleship (minua petettin; elokuvaa mainostettiin Alexander Skarsgårdin pärställä ja miten kävi! Luokatonhan se elokuva nyt muutenkin oli mutta en onneksi odottanut muuta) ja ja ja kotona Kaunis mieli.
11. Viimeisin lukemasi kirja? Tämä vuonna olen jo lukenut enemmän fiktioita kuin viime vuonna yhteensä, kiitos kirja kuussa -kamppikseni. Viime kuussa luin Peter Høegin Lumen tajun sekä Erlend Loen Hiljaiset päivät Nigellan lumoissa. Tämän kuun kirja on vielä lukematta, pitäisi ehkä ottaa asiakseen ennen kuin kuu vaihtuu!

2 kommenttia:

  1. multa jäi makoset maistamatta! vieläkö ehtii rääppiäisiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku on kaikki (mikä sanonta tääkin muka on?), mutta muffareita ja kaurapalloja vielä olis. Tänne vaan, tai sit mä tuon meille evästä sunnuntaiksi!

      Poista