keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kuvia ja kysymyksiä keittiöstä (haaste, osa 2)

Vastailin viime postauksessa Paulan keksimiin kysymyksiin. Olen aikaillut omien kysymysteni kanssa jonkin aikaa. Mietin kysymyksistä keittiö- ja ruokapainotteisia sekä sellaisia, joihin voisi vastata teksteillä tai pelkän kuvan kanssa. Päätin vastata omiin kysymyksiini itsekin, koska tarkoituksenani on ollut kuvailla keittiötä tänne blogiin jo jonkin aikaa

Haasteen idea oli siis englanniksi seuraava: Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their "tagger" and post it on their blog. Then, choose 11 new people to tag and link them in your post. Create 11 new questions for the people you tag to answer. Do not tag back to the person who has already tagged you. 
1.     Lemppari sähköllä toimiva kodinkone? 

Lienee Kitchen Aidin blenderini. Ihastuttaa myös ulkonäöllään! Toinen pelastus on tiskikone, kiitos siitä kuuluu avopuolisolleni.

2. Lemppari sähkötön väline?

Jamie Oliverin kuorin. Paras etenkin porkkanoiden ym. pitkien ja kapeiden juuresten tai vihannesten kuorimiseen. Näitä on moni tuttukin ostanut kokeiltuaan meillä, tosin en ole pitkään aikaan nähnyt näitä missään myynnissä. 

3. Maisema keittiön ikkunasta?

Tällä hetkellä niin kovin vehreä sisäpiha! Talvella näkyy vähän vastapäiseen taloonkin.

4. Miltä näyttää aterinlaatikkosi?

Kohtalaisen siistiltä, vaikka se onkin vaaravyöhykkeellä leivänmurujen puolesta. Ensimmäisessä lokerikossa on Swingit ja muutama kahvitteluosa Citterio ysikasia, toisessa lokerikossa puikot, Careliat, alku- ja jälkiruokahaarukat sekä muut hömpötykset. 

5. Tämän hetkinen suosikkiraaka-aineesi? 
Vaihtelee varmaankin viikottain, tällä hetkellä suurinta ihastusta aiheuttavat raparperit. Omia odotellessa!

6.  Kokkiopus, jota käytät eniten? 
 
Meillä on pieni hyllyllinen ruokakirjoja joita selailen inspiraatioksi harva se päivä, mutta Yllin kyllin sekä Saa vaivata –kirjojen reseptit ovat varmaankin päätyneet useimmiten ruoaksi asti. Saa vaivata taitaa olla yksi ensimmäisistä reseptikirjoistani. 

7. Mistä keittiöön liittyvästä (laitteesta, astiasta, välineestä, remontista..) haaveilet?

Tällä hetkellä ostoslistalla on kuplia tekevä kone, Sodastream tai vastaava. Olen yrittänyt etsiä moista käytettynä, mutta ilmeisesti se on sen verran pätevä laite ettei kukaan omastaan halua eroon.. (Kuva valmistajan)

8. Montako veistä omistat?
Tarpeeksi monta? Nuo kaksi Victorinoxin veistä ovat vieläpä täysin identtiset keskenään. Eipä siinä, toimivia ovat!

9. Mitä haluaisit oppia tekemään keittiössä? 

Enemmän levitteitä ja etenkin kastikkeita! Olen jo pitkään fiilistellyt erilaisia pääraaka-aineen seuraksi tehtäviä kastikkeita. Yleensä isken pääraaka-aineen sisään kastikkeeseen. 

10.  Keittiösi turhake? 


Ainakin meillä on älytön määrä kahvikuppeja verrattuna siihen, miten harvoin meillä juodaan kahvia. No joo, sama homma varmaan muidenkin astioiden kanssa... (Kuvissahan on vain osa, kröh.)  Lisäksi mummun jäämistöistä tiensä meille löysi muutama jättimäinen emalikattila. Ne eivät mahdu järkevästi yhdellekään levyllemme, joten ne odottelevatkin kaapinperällä tulevaisuudessa siintävää lottovoittoa ja sillä ostettavaa ison puuhellan sisältävää kesämökkiä.
11. Mitä muut eivät heti uskoisi löytävänsä keittiöstäsi? 

Rivillistä Mariskooleja yläkaappien päältä? En kyllä itsekään olisi uskonut moista vielä muutama vuosi sitten, hahaa.  
-------------------------------------------------------------
 
Näihin kysymyksiin saa toki vastailla kuka tahansa, mutta voisin haastaa tähän vaikkapa Liisan, Annikan, Suvin, Tiinan sekä Kamomillan konditorian. En ole ehtinyt seurailemaan blogeja kovin tiiviisti viime päivinä, enkä ole varma onko joku jo haasteen tehnyt.5 kommenttia:

 1. Kiva haaste, kiitos! Kiva pöytäliina sulla ja ah, olen kateellinen veitsimagneetistasi. Se taitaa olla vastaus tuohon yhteen kysymykseen omalta osaltani.. :D

  VastaaPoista
 2. Hih, sama pöytäliina näytti olevan joka kuvassa, vaikka osa kuvista on otettu viime vuoden puolella. Olen niin mukavuudenhaluinen (sottapytty?) että omistan lähinnä vahakangasliinoja :) Onneksi niitäkin saa hienoina nykyään!

  Magneetti on kyllä huippu, pysyvät terät kunnossa ja veitset komiasti esillä.

  VastaaPoista
 3. En käsitä, miten en muka jo ole linkittäytynyt lukijaksesi, vaikka blogiasi olen pidempään silmäillyt. Korjaan asian heti!

  Kiva haaste todellakin :) Kitchen Aid on täälläkin lemppari sähkövempeleitä Moccamasterin rinnalla (tosin jälkimmäistä tulee käytettyä paaaaljon vähemmän kuin Aidia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vain, noin virallisestikin!

   Meillä ei muuten ole tuota ehkä Suomen yleisintä kodinkonetta eli kahvinkeitintä lainkaan. Pari sähköntä kahvintekomasiinaa kylläkin :)

   Poista
 4. Täällä jo odotellaan kovasti uusia postauksia vink vink! Alkaa tulla blogiikävä jos sellaista on olemassa :)

  VastaaPoista