sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Kookosmysli

Ahkera bloggailija täällä taas, hei! Kevään opiskelut ovat takana ja työntäyteinen kesä aivan ovella. Jospa tässä jossain välissä ehtisi pari päivitystä kirjoitella? 

Postausten arvoisia elämyksiä on toki nämä pari hiljaista kuukauttakin sisältäneet, vaan hommat ovat vaan jääneet suunnitteluasteelle. Tai sitten kamera ei ole ollut mukana. Tai vaihtoehtoisesti kuvattavat ovat kadonneet parempaan talteen jo ennen kuin kameran esille kaivamista on tullut edes ajatelleeksi.. 

Tänään sain kuitenkin aikaiseksi ottaa kuvan päivän myslintekotouhuista. Tämä ei ole mitään joka-aamuista apetta, vaan aika tujua tavaraa. Juuri sopivaa sunnuntaiksi!

Kookosmysli (n. 1 litra)

6 dl kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinärouhetta

75 g (kookos)öljyä
1,5 dl (agave)siirappia
1,5 tl kanelia
1,5 tl inkiväärijauhetta
0,5 tl suolaa

1 dl granaattiomenan siemeniä
3 dl kookosrouhettaLämmitä uuni 185 asteeseen. Kaada kaurahiutaleet ja hasselpähkinärouhe laakeaan, uuninkestävään vuokaan. Sulata kattilassa (kookos)rasva ja sekoita mukaan siirappi ja mausteet. Kaada seos uunivuokaan ja sekoita. Paahda mysliä uunissa n. 20-30 minuuttia sekoitellen välillä. Jäähdytä, sekoita mukaan granaattiomenan siemenet sekä kookosrouhe ja purkita ilmatiiviiseen astiaan.

Itsetehdyn myslin pitäisi säilyä kuulemma parikin kuukautta, itselläni kokemuksia noin pitkästä säilytysajasta ei jostain kumman syystä ole..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti