torstai 14. heinäkuuta 2011

Mansikkapiirakka (raw)

Kun viettää aikaansa mansikoiden ympäröimänä, tekee jatkuvan ihan sellaisenaan napsimisen lisäksi mieli käyttää mollukoita myös leivonnassa. Päätin tehdä juuri poimituista mansikoista tuoreen piirakan! Kokeilin suristaa koko komeuden kasaan äidin Kenwood-monitoimikoneen blenderiosalla, ja hyvin onnistui. Omaan blenderiini tottuneena tosin käytin konetta päällä liian pitkiä aikoja kerralla, jolloin pähkinäinen pohjamassa pääsi hieman lämpenemään koneen kuumentuessa.. Mutta kuten kuvasta näkyy, ainekset selvisivät piirakkavuokaan syttymättä tuleen!

Kuvasta kiitokset Reija-äidille!


pohja:

300 g hasselpähkinöitä (tai muita kaapista/kaupasta löytyviä pähkinöitä)
3 rkl rypsiöljyä
0,5 päärynää

täyte:

0,5 litraa mansikoita
1 päärynä

päällys:

2 dl cashewpähkinöitä
2 dl vettä
0,5 päärynää
1 tl vaniljajauhetta
(1-5 taatelia, jos haluat makeamman kerman)

koristeluun 0,5 - 1 l mansikoita

Käytä pohjan aineksia blenderissä tai tehosekoittimessa niin pitkään, että pähkinät ovat murustuneet taikinamaisiksi. Kaada massa vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Siivuta pohjalle täytteeksi mansikoita ja päärynää. Valmista päällys käyttämällä sen ainekset samaisessa laitteessa, jolla teit pohjan. Jos lisäät taateleita, saksi ne pienemmäksi helpottaaksesi blenderin tai tehosekoittimen työtä. Kaada päällys täytteen päälle, tasoita ja koristele mansikoilla. Tarjoa saman tien, tai jos maltat, anna piirakan maustua muutama tunti jääkaapissa ennen herkuttelua!

Ohje sovellettu Palmcrantz & Lilja -duon Raw food - makeita herkkuja raakaravinnoista -kirjasta löytyvästä mansikkatortun ohjeesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti