maanantai 18. heinäkuuta 2011

Kasvimaa kaupungissa

Kuten aikaisemmassa postauksessa sivusinkin, ryhdyimme isosiskoni kanssa alkukesästä Dodo ry:n kaupunkiviljelijöiksi. Täytimme Kalasataman betoniporsaiden ja asfalttimurskan seassa sijaitsevassa viljelyspaikassa kolme säkkiä mullalla ja kylvimme ensikertalaisen innokkuudella säkkeihin vähän kaikenlaista. Jonkinlainen visio meillä toki siemenkaupassa oli; kesäkurpitsaa ja erilaisia papuja ainakin, mutta ehkä myös vähän mangoldia ja lehtisalaattia, ja kyllä mä haluun myös retiisejä ja porkkanoita ja samettikukkiakin olisi hyvä olla hyönteisiä hämäämässä..

En ollut itse käynyt viljelyksillä lähes pariin viikkoon vanhempien luona vierailun ja eilen päättyneen tour de Hanko -pyöräreissun takia. Tänään kävinkin kastelemassa huomattavasti vihreämpiä säkkejä kuin viimeksi! Paikka vaikuttaa melkoiselta keitaalta kaiken kivimurskan, työmaakonttien ja graffitiaitojen keskellä.

Salaatit nousivat mullasta nopeimpien joukossa, ja tänään nostin ensimmäiset retiisit. Juuri niin rapeita ja mausteisia kuin toivoinkin! Myös kurpitsoiden varret olivat kasvaneet hurjaa vauhtia, mutta mitään syötävää niissä ei vielä näy. Myös pavut antavat odotuttaa itseään, vaikka hyvin olivatkin kasvaneet. Porkkana taitaa olla ainoa laji, joka ei lähtenyt itämään juuri lainkaan. Ajattelin kokeilla tyhjäksi jääneelle alalle lipstikkaa. Anopin puolivarjoisalla kasvimaalla lipstikka rehottaa, mutta pärjäisiköhän se myös jatkuvassa auringonpaahteessa?

Toisaalta kiinnostaisi kokeilla myös raparperin jakamista, ja oma viinimarjapensas, olisiko se liikaa? Ehkä joudun suuruudenhulluuksissani muuttamaan takaisin maalle.

Ps: Blogi täytti viime viikolla jo vuoden!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut menestyksekkäästä vuodesta! Kiva törmätä blogistanissa muihin pääkaupunkilaisiin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pia! En kyllä tiedä voiko tätä suureksi menestykseksi sanoa, sen verran harvoin näitä postauksia pukkaa langoille.

    Ja joo, ainakin toistaiseksi pääkaupunki pysyy asuinpaikkana, vaikka superkasvimaasta haaveilenkin! :D

    VastaaPoista