keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Raparperipiilo


Tässä taas yksi tekele, johon käytin keittiön kaapeista löytyneitä jämiä. Raparperit saimme anoppilasta, osasta tehtiin jo kaurapaistosta. Fariinisokeria taasen jäi simanteosta ja kookosrasvaa sekä -hiutaleita oli jääkaapissa synttäriherkkujen jäljiltä.

Päätin tehdä murupaistoksen pinnan kastanjajauhoja, jotka ostin edelliseltä Tallinnan reissulta. Niitä pitäisi löytyä Suomenkin herkkukaupoista ja etenkin gluteenittomia tuotteita tarjoavista puodeista. Tietysti kuoren voi tehdä myös vehnäjauhoista, ja jos kaapista ei satu löytymään kookosrasvaa, tavallinen tummansininen Keiju käy hyvin.


täyte:
650 g raparperiä
1 dl fariinisokeria
1 dl kookoshiutaleita

kuori:
3 dl kastanjajauhoja
0,5 dl riisijauhoja
100 g kookosrasvaa
1 dl fariinisokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pilko raparperin varret pieneksi, laita uuninkestävän astian pohjalle ja sekoita mukaan fariinisokeri ja kookoshiutaleet. Paloittele kookosrasva pieniksi kuutioiksi ja siirrä kuutiot sekoituskulhoon. Kaada mukaan jauhot ja möyhennä murumaiseksi (käy käsijumpasta!). Sekoita mukaan fariinisokeri ja kaada murut kanneksi raparperille. Paista noin 40 minuuttia tai kunnes raparperitäyte alkaa kuplia pinnan läpi.

Anna jäähtyä hieman ennen tarjoamista. Sopii tarjottavaksi jätskin, kauravaniljakastikkeen tai vaikkapa cashewkerman kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti