tiistai 14. kesäkuuta 2011

Makumatka Manchesteriin


Käväisin kuunvaihteessa Englannissa viikon reissulla moikkaamassa niin kaveria kuin paikallisia ruokavalikoimiakin. Pienissä lähikaupoissa valikoimat ovat edelleen mielestäni jopa Suomen tasoa huonommat; hyllystä löytyy yleensä yhtä tai kahta kasvimaitoa eikä esimerkiksi tofua tai jogurttivalmisteita löydä pikkukaupoista yleensä lainkaan. Erikoiskauppojen vegaanisten herkkujen valikoiman ääressä meinasin puolestaan taas seota. Esimerkiksi erilaisia hummuksia (karamellisoidulla punasipulilla maustettu, mmm) tuli ahdettua napaan päivittäin.

Ensimmäisen kuvan herkut; Cheezyllä ja parsakaalilla täytetty nyytti sekä limellä ja kookoksella höystetty juustokakku ovat peräisin Unicorn Groceryn palvelutiskiltä, jossa ostopäätöksen tekemiseen meni vartti — niin paljon ihania herkkuja oli tarjolla!


Unicorn on Chorltonin kaupunginosasta löytyvä, kasvisruokaan ja luomutuotteisiin erikoistunut osuuskuntakauppa. Suosittelen ehdottomasti pistäytymään! Täältä voi ostaa vaikka koti-ikäväänsä Pandan lakua. Tyhjin käsin tuolta on joka tapauksessa mahdotonta lähteä.

Unicornin tyyppinen paratiisi on myös Oxford roadin varrella sijaitseva 8th Day -niminen puoti. Myös täältä löytyy leivostiski, joskaan ei yhtä laaja kuin Unicornista. Täällä on huikea tofu- ja vanukasvalikoima, eikä nami- ja haudukehyllyissäkään ole valittamista.

Jos Unicorn ja 8th Day ovat paikallisia vege-Ruohonjuuria, niin Holland & Barrett -ketju vastaa lähinnä täkäläistä Life-kauppaa. Monessa liikkeessä on vitamiinipurkkien lisäksi kylmätiski täynnä esimerkiksi erilaisia soijajuustoja ja -nakkeja. Bongasinpa evääksi myös seitanleikkeellä täytetyn pasteijan..!


Myös ravintoloiden ja kahviloiden valikoimia tuli testattua useana päivänä. Pret A Mangerin tiskiin oli merkattu vegaaniystävälliset vaihtoehdot.


Tämä Superfood-niminen salaatti oli herkkua!

Söimme myös Manchesterin keskustassa sijaitsevassa Wagamamassa, jossa saimme eteemme varmasti pari litraa vetävät nuudelikulhot. Henkilökunta ei ollut heti kartalla vegaanisista vaihtoehdoista, mutta onneksi tiskiltä löytyi dieetti- ja allergiaopasvihkonen jonka kautta osasin tilata eläimetöntä murkinaa. Toinen keskustasta löytynyt pysähdyspaikkamme oli Oklahoma-niminen kahvila, jossa söpön ympäristön lisäksi sai nauttia hyvistä toasteista.

Piipahdimme myös päiväretkellä naapurikaupunki Leedsiin, jossa kävimme testaamassa Yo!Sushi -nimistä liukuhihnaravintolaa. Vegevalikoima täällä ei ollut erityisen runsasta, lähes kaikissa kasvisvaihtoehdoksi merkityisä rullissa oli kananmunaa tai sitä sisältävää majoneesia. Nappasinkin hihnalta eteeni kaiso-merileväsalaattia, edamamepapuja ja kasvistempuran. Hyviä olivat nekin.


Eväistään ja olostaan onnellinen puunhalaaja Chorltonissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti