sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Paistamatta paras omppupiiras

Päivitykset ovat nyt herkkua herkun perään. Kyllä meillä muutakin syödään, arkisörsselit vain ehtivät (tai kelpaavat) harvemmin kuvattaviksi.

Syksyn akuutti omenayltäkylläisyys alkaa vihdoin hellittää; hedelmälaatikon pohja on jo näkyvissä! Jääkaappisäilytyksestä huolimatta malto alkaa olla niin pehmeää, että se hajoaa veitsellä leikatessa. Tähän jälkkäriin se sopii, sillä palasten ei kuulukaan pysyä ehjinä vaan täytemassasta saa tulla jopa hieman soseista.


3 dl cashewpähkinöitä

2 rkl kookosjauhoa
0,5 tl muskottipähkinäjauhetta
0,5 tl kanelia

1 rkl agavesiirappia
n. 2 rkl omenamehua
6 taatelia

(yli)kypsiä omenoita
rusinoita
kanelia
vaniljajauhetta
agavesiirappia

mantelirouhetta


Jauha monitoimikoneessa cashewpähkinät. Lisää kookosjauho ja mausteet ja pyöräytä sekaisin. Lisää taatelit, agavesiirappi ja omenamehu pienissä erissä koneen käydessä. Pohjamassasta pitäisi tulla murotaikinamaista; käsiteltävää muttei liian kosteaa. Painele pohjamassa pieniin annosvuokiin tai halutessani isommalle lautaselle jättäen reunat hieman koholle. Vinkki: Käsien kastelu kylmällä vedellä auttaa tämänkin taikinan käsittelyssä!

Kuori ja paloittele omenat pieniksi kuutioksi omaan astiaan. Lisää rusinat, siirappi ja mausteet. Sekoita voimakkaasti, painellen vaikkapa puuhaarukalla. Kaada täyte pohjamassan päälle ja koristele lopuksi mantelirouheella. Anna jälkkärin jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti