keskiviikko 11. elokuuta 2010

Vadelma-vaniljatäytekakku

Vietin pidennetyn viikonlopun vanhempieni luona kauden viimeisiä mansikoita maistellen ja viime vuonna perustetun hedelmätarhan uutuuksia ihmetellen. Vadelmapensaat puskivat jättimäistä satoa; suurimmat vatut olivat isovarpaani kokoisia. Poiminkin usein iltapalan suoraan pensaasta. Osa punaisista herkuista päätyi vaniljaiseen täytekakkuun. Söin samantyyppistä kakkua keväällä ystävän synttäriteekutsuilla ja totesin taas kerran vadelman ja vaniljan olevan voittamaton yhdistelmä!


4 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
200 g margariinia
3 dl kauramaitoa
korppujauhoja tai mannasuurimoita

1,5-2 Alpro soya vaniljavanukasta
hieman kauramaitoa kostutukseen
vadelmahilloa

2 dl Gogreen kauravispiä
0,5 tl vaniljajauhetta
vadelmia koristeluun


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata rasva ja sekoita kuivien ainesten kanssa. Lisää lopuksi kauramaito ja vatkaa taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (vetoisuus noin kolme litraa). Paista noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kunnolla paistamisen jälkeen.

Leikkaa kakku kahtia. Jos vadelmahillossa on reilusti mehua, se riittää kostuttamaan kakun alapuolen. Yläosa kannattaa kostuttaa kauramaidolla. Täytä kakku vadelmahillolla sekä vaniljavanukkaalla ja nosta kansi päälle.

Vispaa vaniljajauheella maustettu kauravispi. Levitä vispi kakun päälle ja koristele kakku kokonaisilla vadelmilla.

Valmis kakku kannattaa pitää kylmässä aina tarjoiluun asti, jolloin vispi pysyy paremmin siellä missä pitääkin, eli kakun päällä. Tästä tuli muuten aika iso kakku, mutta alle vuorokaudessa se katosi viiden herkunnälkäisen suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti