perjantai 20. elokuuta 2010

Maa-artisokkakeitto

Pussillinen maa-artisokkia odottelee taas valmistusta jääkaapissa. Niistä valmistuvan sosekeiton maku on mahtava, mutta joku muu saisi mieluiten kuoria nuo hankalasti muodostuneet mukulat. Maa-artisokan energiasisältö on melko yksipuolinen (vaikka pussi lupaakin inuliinin lisäksi runsaasti b-vitamiineja, rautaa sekä kaliumia), joten hiilihydraattikammoisille suosittelen kiltisti tämän ohjeen ohittamista.


500 grammaa maa-artisokkia
5 valkosipulin kynttä
2 tl margariinia
1,5 tl kasvisliemijauhetta (esim. Sysmän)
1 litra vettä
1,5 dl kaurakermaa
musta- ja valkopippuria myllystä
puntti tuoretta persiljaa

Kuori ja paloittele maa-artisokat ja valkosipulin kynnet. Paista viitisen minuuttia margariinissa. Lisää kasvisliemijauhe ja vesi. Keitä, kunnes artisokat ovat pehmeitä. Lisää persilja, kaurakerma sekä pippurit ja soseuta tasaiseksi.

1 kommentti:

  1. Oi, maa-artisokkakeitto on parhautta. Maksavat vaan pirulaiset hieman liikaa arkiruuaksi :/ Pitää kyllä taas joku päivä ostaa noita...

    VastaaPoista