maanantai 13. helmikuuta 2012

Kookospannari




Pannarin tekeminen on kummitellut päässäni monta viikkoa. Eilen uuni lämmitettiin leivän paistamista varten, joten päätin ottaa tilaisuudesta vaarin ja tehdä samoilla lämmöillä myös jälkkäriä. Joko tämä pannariohje oli kuninkuusluokkaa, tai sitten pannarinhimoni oli yksinkertaisesti kasvanut niin suureksi, että kuvittelen ohjeesta liikoja. Uskon kuitenkin ensimmäiseen vaihtoehtoon niin paljon, että ajattelin laittaa ohjeen tännekin.

Peltillinen pannaria

2 dl kookoskermaa
6 dl kasvimaitoa (itse käytin kauramaidon jämät ja loput tarvittavasta määrästä sekoittelin vedestä sekä Virosta tuodusta soijamaitojauheesta)
150 g sulatettua Keijua
1 rkl siirappia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauheta
1 tl suolaa
0,5 tl vaniljajauhetta
1-2 rkl No egg -jauhetta

Sekoita kulhossa kasvimaito, sulatettu rasva ja siirappi. Lisää kuivat ainesosat vatkaten. Anna taikinan turvota noin vartin ajan. Kaada taikina uunipeltille ja paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

Itse tykkään paistaa pannarin suoraan kevyesti rasvatulle peltille ilman leivinpapereita. Meillä on tähän (ja moneen muuhunkin) tarkoitukseen oivallinen 10 litraa vetävä keraamisella pinnoitteella päällystetty uunivuoka (joka mahtuu uuniin juuri ja juuri). Se antaa pohjaan kivaa rapsakkuutta!

2 kommenttia:

  1. Nam nam, pannari toimii aina!
    Mummi laittoi joskus aina banaaninviipaleita taikinan päälle, ne paistui tosi nätiksi, näytti orvokeilta! Lisäks ne tietty vielä maistuikin hyviltä :)

    VastaaPoista
  2. Hei, miksen mä oo koskaan tajunnut yhdistää pannareita ja banaania? Saatkin luvan tehdä mulle semmosta joskus :)

    VastaaPoista