torstai 30. syyskuuta 2010

Chaimuffinssit

Chaimuffareihin innoittivat omenahillopurkkeja notkuva jääkaappi (terveisiä anopille), teehyllyyn jämähtänyt earl grey -paketti sekä maustehyllyssä vuodesta toiseen sitkeästi porskuttava jättimäinen kanelipurkki (terveisiä äidille). Alkuperäinen resepti löytyy Jamie Magazinesta, oikaisin sitä tähän malliin:

1,5 dl juoksevaa margariinia
200 g fariinisokeria
500 g omenasosetta
1 dl kauramaitoa
350 g vehnäjauhoa
2 rkl kanelia
1 tl muskottipähkinäjauhetta
3 tl rouhittua kaardemummaa
2 tl leivinjauhetta

Sekoita erillisessä astiassa mausteet ja leivinjauhe jauhoihin. Vispaa isommassa kulhossa sekaisin öljy, fariinisokerisokeri, omenasose ja kauramaito. Lisää jauhoseos parissa erässä sekoittaen. Jaa taikina muffinssivuokiin jättäen hieman nousemisvaraa. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia muffinssien koosta ja uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä rauhassa ennen kuorruttamista.

kuorrute:
1 dl vettä
4 pussia mustaa teetä (esim. earl grey)
1 + 1 rkl kanelia
0,5 tl muskottipähkinäjauhetta
1 tl rouhittua kaardemummaa
200 g (tomu)sokeria
200 g margariinia
(pähkinärouhetta koristeluun)


Valmista kuorrute keittämällä desi vettä kiehuvaksi. Nosta teepussit veteen ja anna liota kymmenen minuuttia. Nosta teepussit pois, lisää mausteet ja tomusokeri ja keitä seosta hiljalleen viidestä kymmeneen minuuttia, kunnes seos sakenee. Jäähdytä. Vatkaa seos ja margariini tasaiseksi ja levitä kuorrute jäähtyneiden muffinssien päälle.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta! Rakastan chai-mausteita :-)

    VastaaPoista
  2. Ooh, nämä näyttää ihanilta! Törmäsin itsekin reseptiin Jamiessa, pitääkin muistaa laittaa ohje testiin.

    VastaaPoista