sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Raparperisorbetti

Pakastin alkaa olla tyhjillään sulatusta ja siten kesän uutta satoa varten. Monitoimisilppurin kylkiäisenä saadun jäätelökoneen jättikokoinen pakastusosa mahtuu harvoin pakkaseen, joten ylimääräinen tila piti ottaa nyt hyötykäyttöön. Kun pakastimesta löytyi vielä pussillinen alkukesästä pakastettuja raparperinvarsia, alkoi visio sorbetista kirkastua.

2,5 dl vettä
2 sitruunan mehu
450 grammaa raparperia
1,5 dl sokeria
2 rkl omenasosetta
2 rkl siirappia
(1 rkl lucumajauhetta)

Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja sitruunamehu. Lisää pilkottu raparperi ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 10 minuutin ajan tai kunnes raparperi on pehmeää. Jäähdytä seos ja kaada se tehosekoittimeen. Lisää omenasose, siirappi ja halutessasi lucumajauhe. Soseuta sileäksi. Jäähdytä sorbetti jäätelökoneessa. Ota valmis sorbetti pakastimesta 10 minuuttia ennen herkuttelua.


2 kommenttia:

  1. Tein viime kesänä raparperisorbettia jonkin nettiohjeen mukaan, siihen tuli mausteeksi tuoretta minttua ja basilikaa (tuli jostain syystä viime kesänä kokattua raparperista lähinnä raw-herkkuja kekseistä piiraisiin, joita mies katseli kauhuissaan, kun se raparperihan vie elimistöstä kalsiumia ilman Valion apua!). Oli tosi hyvää, ihan koneittakin jäädytettynä. Lucuma kuulostaa oikein herkulliselta lisältä!

    VastaaPoista
  2. Oi, basilika kuulostaa kivalta! Pitääkin lähteä kehittelemään uusia ohjeita, kun nuo varret alkavat maasta pilkottaa jo melkoista vauhtia :)

    VastaaPoista