keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Picnic-perunasalaatti


2 litraa pienikokoisia uusia perunoita

1 kevätsipuli tai punasipuli varsineen

1 yksikyntinen valkosipuli

0,5 desiä mausteöljyä, esim. aurinkokuivattujen tomaattien

0,75 desiä makeaa riisiviinietikkaa (esim. Mizkan)

65 grammaa kapriksia

tilliä tai ruohosipulia

suolaa ja mustapippuria myllystä


Pese potut hellästi ja laita kiehumaan. Silppua sillä aikaa sipuli ja valkosipuli kulhoon. Kaada päälle riisiviinietikka ja mausteöljy ja anna marinoitua perunoiden kypsymisen ajan. Huuhtele kypsät perunat kylmällä vedellä. Puolita perunat ja sekoita sipuli-mausteseokseen. Lisää kaprikset, suolaa ja pippuria maun mukaan sekä tilliä tai ruohosipulia Maku syvenee jääkaapissa, joten parhaimmillaan perunasalaatti on seuraavana päivänä ja tietenkin ulkoilmassa nautittuna.

1 kommentti: