maanantai 12. joulukuuta 2011

Porkkanainen lounassalaatti

Hei vain, pitkästä aikaa! Ensimmäinen töistä, koulusta ja kouluhommista vapaa päivä ties moneenko viikkoon. Rentoa päivää silmälläpitäen laitoin lounassalaatin porkkanasuikaleet marinoitumaan aurinkokuivattujen tomaattien kanssa jo eilen illalla. Tällaiselta ainesosalista näyttää kokonaisuudessaan:

1 iso porkkana ohuina suikaleina
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
6 mustaa oliivia
kourallinen napolitana-salaattisekoitusta
kourallinen sinimailasen eli alfalfan ituja
muutama siitakesieni paloiteltuna ja ruskistettuna

Päälle pirskottelin Norjasta löytämääni ihanan makeaa karamellisoitua balsamiviinietikkaa. Pullon pohja alkaa pian häämöttää, toisikohan lisäsisko jouluksi Suomeen saapuessaan uuden?

(Salaatista saa raa'an, kun vaihtaa siitakkeet kypsentämättömiin herkkusieniin tai skippaa sienet kokonaan. Tai syö siitakkeet raakana omalla vastuullaan. Onko jollain asiasta kokemusta?)

6 kommenttia:

 1. Blogisi perusteella en osaa yhtään päätellä että mitä mahtaisit opiskellla tai millaisessa paikassa olet töissä? :)Kiinnostaisi kovasti.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi; profiilitekstissä määrittelen itseni foneetikoksi mitä en kyllä vielä virallisesti ole, eli yliopistolla luuhailen vielä toistaiseksi.. Tämänhetkinen työ on aika erilaista, ja sen voi päätellä vaikkapa blogin kuvissa esiintyvistä astioista :)

  VastaaPoista
 3. Oon maistellut siitesieniä, enkä tullut ajatelleeksi, ettei niitä voisi syödä raakana. Kyse oli parista sienestä, mutta eipä tullut vatsanväänteitä, muistaakseni. Hyvin maustettuna ja lämpiminä ne oli kyllä parempia.

  VastaaPoista
 4. Annika, luin että saattavat aiheuttaa jonkinlaisen allergiareaktion ihoon raakana.

  VastaaPoista
 5. lisäsisko/lisälisko16. joulukuuta 2011 klo 2.41

  oliko se karamelisoitu balsamiviinietikka pyöreäpohjaisessa muovipullossa?

  VastaaPoista
 6. Il Torrione on merkki, tuntomerkit ei täsmää! Mut siinä on "kraftig smak og kremete konsistens". :D

  VastaaPoista