
Kuvasta kiitokset Reija-äidille!
pohja:
300 g hasselpähkinöitä (tai muita kaapista/kaupasta löytyviä pähkinöitä)
3 rkl rypsiöljyä
0,5 päärynää
täyte:
0,5 litraa mansikoita
1 päärynä
päällys:
2 dl cashewpähkinöitä
2 dl vettä
0,5 päärynää
1 tl vaniljajauhetta
(1-5 taatelia, jos haluat makeamman kerman)
koristeluun 0,5 - 1 l mansikoita
Käytä pohjan aineksia blenderissä tai tehosekoittimessa niin pitkään, että pähkinät ovat murustuneet taikinamaisiksi. Kaada massa vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Siivuta pohjalle täytteeksi mansikoita ja päärynää. Valmista päällys käyttämällä sen ainekset samaisessa laitteessa, jolla teit pohjan. Jos lisäät taateleita, saksi ne pienemmäksi helpottaaksesi blenderin tai tehosekoittimen työtä. Kaada päällys täytteen päälle, tasoita ja koristele mansikoilla. Tarjoa saman tien, tai jos maltat, anna piirakan maustua muutama tunti jääkaapissa ennen herkuttelua!
Ohje sovellettu Palmcrantz & Lilja -duon Raw food - makeita herkkuja raakaravinnoista -kirjasta löytyvästä mansikkatortun ohjeesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti