torstai 7. heinäkuuta 2011

Mansikkamaa kutsuu

Olen saanut nauttia kesälomani toisesta osiosta varsin lämpimissä keleissä. Helteiden väsyttämän kokin raportoitavat ruokatouhut ovat olleet taas minimaalisia; blenderin pyöritystä (sekaan extra-annos jäitä, kiitos!), uusia perunoita siitakesienien ja kevätsipulin kera sekä salaatteja siitä mitä kylmälokerosta milloinkin sattuu löytymään. Lomailuun kuuluu tietysti myös ulkona syöminen. Bistro Artesanan seitanpaistin ihanan rapeaksi paistetut lisäkepavut ihastuttivat niin paljon, etten meinaa malttaa odottaa omien tilusten korkkausta. Salaatit ovat toistaiseksi kaupunkiviljelyksiemme ainut syömävalmiiksi ennättänyt osasto; pavut ja kesäkurpitsat antavat odotuttaa itseään vielä tovin.

Pakkailen juuri laukkujani pidennettyä viikonloppumatkaa varten; suuntaan kotiin Pohjanmaalle. Tarkoitukseni on syödä niin paljon mansikoita että napa rouskuu. Ehkä joudun muutaman marjalaatikollisen myymäänkin siinä syömisen lomassa. Kysyntää torjunta-aineettomille mollukoille kuulemma riittää vielä edellisvuosiakin enemmän.

2 kommenttia:

  1. Oliko ne niitä pitkiä vihreitä papuja? Oli nimittäin Bistro Artesanan tofuannoksessakin sellaisia ihania paahdettuja pitkiä papuja, ai että olikin hyviä!

    Mukavia mansikkaisia hetkiä!

    VastaaPoista
  2. Joo, juuri niitä. Samoja papuja oli myös lounasseuran lautasella. Viimeksi samojen annosten lisäkkeenä oli punakaalta, tämä päivitys oli kyllä hyvään suuntaan!

    Ja kiitos, sormenpäät on punaisena :)

    VastaaPoista