keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Kurkkukeitto

Tein tätä kurkkukeittoa taannoisen srilankalaisen ruokaillan jämistä; ostimme salaattia varten kasan kurkkuja ja unohdimme ne salaattia kootessamme täysin. No, maistuivathan ne näinkin! Tämä ruoka kannattaa valmistaa korkeareunaisessa kasarissa, niin selviät vähemmillä tiskeillä.

2 keskikokoista tuorekurkkua
3 sipulia
1 valkosipuli
30g (peukalon kokoinen pala) inkivääriä
1 dl maustekurkkua
2 tl rakuunaa
1 tl (tulista) paprikajauhetta
2 tl kanelia
1 rkl etikkaa
2,5 dl soijakermaa

Kuumenna tilkka öljyä kasarissa. Silppua kurkut, sipuli, valkosipuli ja inkivääri. Paista kunnes kurkuista alkaa irrota nestettä. Pilko mukaan maustekurkku ja lisää kuivat mausteet sekä etikka. Anna hautua kannen alla noin 10 minuutin ajan. Lisää soijakerma ja tarvittaessa vettä mieluisan koostumuksen aikaansaamiseksi.

1 kommentti:

  1. Ja oli muuten todella hyvää. Uudenlainen makuelämys!

    VastaaPoista