keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Itämainen kaalisalaatti

Suosikki noutoruokapaikastani saa paitsi taivaallista inkivääritofua, myös ihanaa kaalisalaattia. Pienellä hakemisella ja hiomisella olen mielestäni päässyt aika lähelle alkuperäistä. Yksinkertaiselta näyttävä lisuke toimii kylmänä ruoan sivussa tai lämpimänä nopeiden hiilareiden tilalla. Tänään lämmitin seuraksi pakastimen uumenista löytyneitä linssipihvejä.

500 g valkokaalia
50 g inkivääriä
3 rkl fariinisokeria
2 rkl pähkinä- tai oliiviöljyä
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl makeaa chilikastiketta
2 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
1 rkl kuivattua tilliä
0,5 dl riisiviinietikkaa

Kuumenna öljyssä fariinisokeri, chilikastike ja pieneksi silputtu inkivääri. Lisää suikaloitu kaali, pippuri, suola sekä tilli. Paista noin viisi minuuttia, lisää riisiviinietikka. Anna hautua kannen alla noin kymmenen minuuttia ilman lämpöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti