sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Puolukka-omenamuffarit, n. 10 kpl


Pakkasesta löytyy omasta takaa enää mustikoita, ja jouduin tänään nöyrtymään kaupan pakasteosastolle puolukkasmoothie mielessäni. Iltasella iski akuutti muffarin tarve ja loput puolukat pääsivät taikinan sekaan. Uunillamme tuntuu olevan joku kiukuttelukausi päällä; 200 asteessa kaikkea saa kypsyttää ikuisuuden mutta jos lämmön nostaa 225:een, pinta kärähtää sillä välin kun vilkaisee muualle. Oikea paistoaika on siis tällä kertaa villi veikkaus.



100 g huoneenlämpöistä margariinia
125 g omenahilloa
1 dl makeutettua soijamaitoa
1,5 dl ruokosokeria
2 dl grahamjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl pakastepuolukoita

Vatkaa kulhossa margariini, omenahillo ja soijamaito. Sekoita kuivat ainekset keskenään ennen niiden lisäämistä. Sekoita lopuksi joukkoon jäiset puolukat. Jaa vuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Tuli mieleeni noista paisto-ongelmista, ettei vaan ole alavastus (vai mikä sen nimitys onkaan)rikki. Oma uuninikin tekin noin, että paistaminen kesti ikuisuuden ja pinta kovettui ja siltikin kakut jäi pohjalta kosteiksi. Jouduin ostamaan uuden uunin.
    Ja hui jos puolukat loppuu, ne maistuu nyt erityisen hyvin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Paula vinkistä! Pitääkin tarkastaa ensi kerralla uunia lämmitellessä vähän tarkemmin, että missä mättää. En osaa sanoa uunin ikää koska asumme vuokralla, mutta aika vanhalta tuo kompleksi kyllä vaikuttaa. Diagnoosi on siis hyvinkin mahdollinen.

    Meillä puolukat ovat yleensä riittäneet sinnikäästi vielä silloinkin kun muut marjat ovat loppuneet. Viime syksynä keräsimme kuitenkin niin paljon mustikoita, että ne vievät tällä kertaa voiton!

    VastaaPoista
  3. Nam! Onko muuten noi sun muffarivuoat semmosia silikonisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Semmoisiahan ne. Sain muutama vuosi sitten äidiltä joululahjaksi. Käteviä!

      Poista