
Punajuuren käyttö rajoittuu helposti pihveihin, jouluiseen rosolliin ja keittoihin (olkoonkin, että borssikeitto on edelleen suosikkikäyttökohteeni punajuurelle). Uuden Mustan juureshaasteessa minä ja muutama muu bloggari koetammekin tällä viikolla keksiä hieman erilaisia tapoja käyttää punajuurta. Ideana on istuttaa viikottain vaihtuva kotoinen raaka-aine reseptiin, jossa on jotakin ulkomailta lainattua. Siitähän syntyy vaikka makeat browniet, kuten Momentsin Katja näyttää!
Resepti, jolla itse aion virallisesti osallistua, on vielä hieman vaiheessa (punajuuret ovat kyllä jo kypsäksi keitettyjä!). Ostamastani juurespussista riitti kuitenkin sisältöä toiseenkin tekeleeseen. Tästä tuli japanilaisvaikutteistaan huolimatta melko perinteisen makuinen, etikkainen punajuurisalaatti. Kivaa pientä twistiä tässä kuitenkin on. Twistaava on myös bloggarin käsien väri; käytä sinä hansikkaita, jos et halua punertavia kätösiä.
Alkupalasalaatti punajuuresta japanilaisin maustein (4:lle)
0,5 dl makeaa riisiviinietikkaa
1 tl wasabitahnaa
1 tl pieneksi silputtua valkosipulia
20 g säilöttyjä inkiväärisuikaleita
2 tl soijakastiketta
2 keskikokoista punajuurta (raakana)
kuorittuja seesaminsiemeniä
Valmista mausteliemi sekoittamalla sen ainekset kulhossa. Kuori ja suikaloi punajuuret (juliennerauta on oivallinen työkalu tähän) ja nosta ne mausteliemeen marinoitumaan noin puoleksi tunniksi. Nosta salaatti annosastioihin ja koristele seesaminsiemenillä.
Juuri tuolla tavoin punajuuri onkin parhaimmillaan:)
VastaaPoistaTykkään itsekin etikkaisista punajuurista, ja näissä on lisäksi kivasti rouskutettavaa, kun ainekset ovat kypsentämättömiä :)
VastaaPoistaIhana ohje! Mullakin lähti punikset matkailemaan Aasian suuntaan :)
VastaaPoistaOuti/Keittiökameleontti
Ja ihanasti matkailivatkin! :)
VastaaPoistajustiinsa sopivasti löytyis kaikki ainekset, pitää kokeilla tätä kun vaikuttaa oikein hyvältä
VastaaPoistakiitti muuten blogihaasteesta (uusi musta/juurekset), koitan keksiä jotain jännää lantusta
Kiva jos haaste tuli perille! Jäämme siis odottelemaan lanttureseptejä :)
VastaaPoista