keskiviikko 17. elokuuta 2011

Puutarhurin pavut


Pyöräilin tänään pitkästä aikaa tiluksille. Kesäkurpitsoita kuljetetettiin kotiin kilokaupalla jo viime viikolla, joten tänään mukaan tarttui parin litran verran taitepapuja. Ne ovat näitä kuvassa näkyviä perinteisiä vihreitä papuja.

Jos olet maistanut papuja vain kaupan pakastevihannespussista, suosittelen lämpimästi ostamaan maistiaisiksi tuoreita; niitä löytyy nyt toreilta ja isommista marketeista melko huokeaan hintaan. Näistä on pakastepussin vetinen, lässähtänyt olemus kaukana.


Yksinkertainen on usein parasta, joten valmistin nämä tosi simppelisti. Tuoreet pavuthan kaipaavat aluksi noin 10 minuutin keittämisen niiden sisältämän haitallisen glykosidin takia. Keittämisen jälkeen heitin ne paistinpannulle seesamiöljyn ja valkosipulisilpun kera. Pavut saivat ruskistua kunnolla, jonka jälkeen suolasin ne. Toimii varmasti lisukkeena, mutta minä vetelin pavut napaani ilman sen kummempaa seuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti