perjantai 10. kesäkuuta 2011

Kakkua kakun perään

Bloggaustauko venähti näemmä melkein pariksi kuukaudeksi, eli "vähän" suunniteltua pidemmäksi. Tässä välissä on ehditty syödä monessa paikassa ja monenlaisia herkkuja. Eilen esimerkiksi pääsimme nauttimaan voileipäkakusta!

Postauksen kuvat ovat muutaman viikon takaisilta neljännesvuosisata-syntymäpäiviltäni. Tarjoilu koostui hyväksi havaituista klassikoista ja yhdestä hybridiviritelmäkakusta. Taiteilin pohjan viime kesänä Norjan reissulta tarttuneista banaani- ja suklaalevitteistä joita ei Suomesta löydä, joten reseptiä lienee turha jakaa. Väliin laitoin herukka-taatelimössöä ja päälle cashew-avokado-carobvaahdon sekä mansikoita. Toimi!

Toisena kakkuna tarjoiltiin myös edellisessä postauksessa mainittua porkkanakakkua. Kaksi kakkua sujahti vieraiden suuhun tuosta vain. Muina makeina herkkuina toimivat raw-herukkaleivokset sekä kookos-mantelikuutiot.

..Ja olipa tarjolla myös karkkeja, mansikoita ja viinirypäleitä!

Suolaiseksi välipalaksi leivoin aurinkokuivatulla tomaatilla ja oliiveilla päällystettyä focacciaa. Salaattiin tuli mm. beluga- ja vihreitä linssejä, tomaattia, paprikaa, purjoa, persiljaa ja valkosipulia. Linssit marinoin etukäteen seesamiöljyssä ja maustesekoituksessa.

Koetan kesän kunniaksi vähän ryhdistäytyä ja saada seuraavan postauksen aikaan ennen blogin yksivuotissynttäreitä!

1 kommentti: