sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Suosikkisoosit

Näitä Palmcrantz & Lilja -duon kirjasta löytyviä dippisoositahnoja tehtiin jo toistamiseen viikon sisään; viime viikolla niitä syötiin raakatacojen seurana, tänään lohkopottujen ja hernepihvien piristäjänä.

En usko että montaa ruokaa, johon ne eivät sopisi! Ohjeet ovat lähes suoraan kirjasta, mutta tiedän ainakin yhden dippiahmatin, joka niitä kaipaa tännekin. Valmistusohje on molempiin yhtä yksinkertainen; heitä ainekset monitoimikoneeseen ja käytä konetta sykäyksittäin kunnes tahna on haluamasi paksuista.

Molemmat säilyvät jääkaapissa suljetussa purkissa pari päivää.


Marinarakastike


2 tomaattia
5-6 aurinkokuivattua tomaattia
0,5 punaista paprikaa
2 tl oliiviöljyä
1 rkl tuoretta basilikaa
1 yksikyntinen valkosipuli
0,5 tl suolaa

Cashew-kukkakaalijuustoke

1 dl cashewpähkinöitä
n. 100 g kukkakaalia
1,5 rkl sitruunamehua
5 cm purjosipulia
3 tl tuoretta basilikaa
3 tl tuoretta tilliä
1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa

3 kommenttia:

  1. nää lähtee perjantaina tortillojen ja turun tyttöjen seurana. jamsk!

    VastaaPoista
  2. maistui, vielä aamupallakin ruisleivän päällä!

    VastaaPoista