tiistai 24. tammikuuta 2012

Ruokareissulla Tukholmassa

Vuosi on vierähtänyt liikkeelle vauhdikkaasti. Töiden ja kouluhommien vastapainoksi vierailin viime viikolla anopin kanssa Tukholmassa. Meillä oli pikavisiitille aikalailla yhteneväiset suunnitelmat, joista ruokafiilistelyt veivät suuren osan. Tässä muutama puhelimella räiskäisty kuva reissun antimista.


Östermalmin kauppahalli mainostaa itseään maailman seitsemänneksi parhaaksi kauppahalliksi. Aika perinteiseltä kauppahallilta se mielestäni kuitenkin vaikutti, ainakin vegaanin näkökulmasta. Rakennus oli kuitenkin kaunis ja esillepano värikästä, joten vierailun arvoinen kohde joka tapauksessa.


NK:n ruokaosastolla törmäsin taas Saltån ihaniin pakkauksiin. Jos asuisin Ruotsissa, ostaisin varmasti vain näitä tuotteita, puhtaasti kauniin pakkaussuunnittelun ansiosta! Eipä vain, tuotteet on todettu käyttökelpoisiksi myös makutestissä.


Hötorgshallen oli molemmille matkalaisille uusi löytö (johon tosin oli yritetty törmätä jo aikaisemmalla reissulla, keskeisestä paikastaan huolimatta tuloksetta). Alakerrasta löytyvän P&B Quality Delikatessin valikoimaan kuuluu mm. hilloja, mausteita ja suklaita. Mukaan tarttui belgialaisen Café-Tassen ihanaa kahvilla maustettua 57 prosenttista. Café-Tasse on mielestäni yksi parhaista levysuklaista, ja se näkyi hinnassa (taisi olla viiden euron luokkaa per levy).


Hötorgshallenin katutasosta bongasimme Bosphorus Meze Storen, josta ostimme eväät laivalle (joiden ravintoloiden vegaaniystävälliset valikoimat on helppo muistaa; niitä ei juurikaan ole. Vaihtoehtoisesti voi nauttia 20 euron setelin, yhtä maukasta ja täyttävää kuin sillä saatava ruoka.). Isoon rasiaan sai valita haluamansa täytteet, mutta koska valinnanvaraa oli niin paljon, otin valmiin Vegan-setin. Mielettömän hyvää! Setti sisälsi ainakin salaattia, viinilehtikääryleitä, merci köfteä,mufaria, falafelpyöryköitä, hummusta ja babgaa. Fiilistelin jo annosta syödessäni, että näitä olisi ihana tehdä kotona. Ilokseni puodin nettisivuilta voikin nähdä, mitä ruoat sisälsivät. Ja eikun hakemaan oikeita mittasuhteita...


Tässä vielä osa ostoksista. Hamppuproteiinia, mesquite-jauhoa, kookospalloja, suklaata, hauduketta sekä banaani- ja kirsikkajogurttia.