keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Itämainen kaalisalaatti

Suosikki noutoruokapaikastani saa paitsi taivaallista inkivääritofua, myös ihanaa kaalisalaattia. Pienellä hakemisella ja hiomisella olen mielestäni päässyt aika lähelle alkuperäistä. Yksinkertaiselta näyttävä lisuke toimii kylmänä ruoan sivussa tai lämpimänä nopeiden hiilareiden tilalla. Tänään lämmitin seuraksi pakastimen uumenista löytyneitä linssipihvejä.

500 g valkokaalia
50 g inkivääriä
3 rkl fariinisokeria
2 rkl pähkinä- tai oliiviöljyä
2 rkl seesamiöljyä
1 rkl makeaa chilikastiketta
2 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
1 rkl kuivattua tilliä
0,5 dl riisiviinietikkaa

Kuumenna öljyssä fariinisokeri, chilikastike ja pieneksi silputtu inkivääri. Lisää suikaloitu kaali, pippuri, suola sekä tilli. Paista noin viisi minuuttia, lisää riisiviinietikka. Anna hautua kannen alla noin kymmenen minuuttia ilman lämpöä.


tiistai 7. joulukuuta 2010

Pizzamuistoja lokakuulta ja muita ruokajuttuja

Näinpä vain viikot kuluvat ihan huomaamatta. En ole kuollut (nälkään), mutta olo on ollut melko ylityöllistetty viime aikoina. Ruokailut ovat noudattaneet linjaa aamupuuro, lämmin lounas Unicafessa ja hedelmiä tai smoothieta iltapalaksi (ja välillä vähän glögiä ja pipareita töiden takahuoneessa).

Kun vielä puoliso oli viimeiset puolitoista viikkoa kiertämässä Eurooppaa, innostus ruoanlaittopuuhiin on ollut hieman hukassa. Reissaaja palasi eilen kotiin tuliaisinaan jos minkälaista tofupihviä, -nugettia ja -palloa. Näitä pääosin tsekkiläisiä herkkuja maistelimme jo tänään. Veton valikoimissa on yli 30 vegetuotetta joista moni vegaanisia, ja hinnat ovat "hieman" edukkaammat kuin täällä pohjoisessa.

Huomenna on tarkoitus tehdä pizza, ehkä tosin hieman kevyemmin täytetty kuin kuvassa näkyvä lokakuinen överiksi mennyt toverinsa. Montaako täytettä sieltä löytyykään?